Növénykórtani Tanszék (Budapest)

Navigációs menü

Növénykórtani Tanszék (Budapest)

Tanszékünk tudományos küldetésének a kertészeti kultúrák kártevőinek megismerését, szabályozásuk kidolgozását tekintjük, míg elsődleges oktatási feladatunk általános és növényvédelmi rovartani ismeretek átadása.

Az entomológia számos kulcsterületén végzünk kutatásokat, így fitofág és ragadozó ízeltlábú-csoportok taxonómiájával, új kártevők kimutatásával, zöldség-, gyümölcs-, szőlő- és dísznövénykártevők, valamint természetes ellenségeik ökológiájával, kertészeti kultúrák ízeltlábú-együtteseinek közösségi ökológiájával, valamint új, környezetkímélő növényvédelmi eljárások fejlesztésével is foglalkozunk. Nagy hangsúlyt fektetünk az elért eredmények gyakorlati hasznosítására.

Kiemelkedő felsőfokú képzést és kutatási lehetőséget biztosítunk kertészmérnöki, szőlész-borász mérnöki BSc vagy MSc diplomát, illetve növényorvos képzésben MSc vagy PhD fokozatot szerző hallgatók számára. Tanszékünk széleskörű kutatási infrastruktúrával rendelkezik, mely a munkatársak, a PhD-hallgatók és a diplomadolgozatukon dolgozó hallgatók munkáját is segíti. Vonzó munkahelyi környezetet szeretnénk teremteni mind munkatársainknak, mid a tanszékünkön tanuló egyetemi hallgatók számára, olyan környezetet, mely egyszerre segíti az ismeretek átadását, valamint új és innovatív elképzelések kidolgozását és tesztelését.